Fortsätt till huvudinnehåll

Orm på vift hamnade i kurran hos polisen

En omkring två meter lång boaorm kom slingrande på vägen mitt i natten och fångades in av en privatperson som larmade polis.

Ormen var på upptäcktsfärd i Karlsholmsbruk i Tierps kommun i norra Uppland natten till onsdagen när en förbipasserande fick syn på den.

Han bedömde att det kunde röra sig om en brunspräcklig, tung och cirka två meter lång boaorm och som tur är hade han lite vana av ormar så han fångade in den och kontaktade oss, säger Daniel Winge, befäl vid polisregion Mitt, till Tidningarnas Telegrambyrå, berättar Expressen.

Även Aftonbladet uppmärksammar händelsen.

Polisen hoppas nu att ägaren ska höra av sig. Under tiden får ormen vila ut efter sitt äventyr hos lagens långa arm.

Den är förd till polisen i Uppsala då polisen på orten fruktade att ormen kunde rymma om den låstes in.

Det finns förstås fog för att boaormen är rymningsbenägen då den uppenbarligen tyckte det var roligare att på egen hand bege sig ut i naturen än att stanna hemma hos sin ägare. Det vill säga om reptilen inte, ve och fasa, blivit dumpad av sin ägare vilket också förekommer.

Jag vet inte hur de har löst det nu eller exakt hur den är inlåst men förhoppningsvis så tar den sig inte ut, säger Daniel Winge.

Som regel brukar polisen kontakta Jonas Wahlström på Skansenakvariet, men eftersom händelsen inträffade tidigt på morgonen/natten fanns inga möjligheter till det.

Ring polisen om ormen är Din på 11414.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Klassisk smulpaj med äpple. En oemotståndlig efterrätt att bjuda med hemlagad vaniljsås, grädde med lite vaniljsocker i eller kvarg med smak av vanilj. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Vaniljsås Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 minuter. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen. Klart. Receptet gäller för 6 portioner 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 100 gr smör Fyllning: 4 äpple

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Chucho Valdés är kubansk pianist, bandledare, kompositör och arrangör. Här med sin batátrumma. Chucho Valdés har fått elva Grammy, senast för bästa latin jazz-album. I april spelar han på Selamfestivalen i Stockholm, staden där hans far och läromästare Bebo Valdés satt bortglömd i trettio år. Genom åren, han är 78 idag, har pianisten, kompositören, arrangören och bandledaren Chucho Valdés arbetat med mängder av artister, musiker och projekt. Det mest kända är Irakere, som satte afrokubansk jazzrock på världskartan. I drygt trettio år ledde han denna supergrupp från Kuba. I sitt senaste projekt, ”Jazz Batá” , har han skalat ned sättningen till piano, kontrabas, congas och batá. Det är afrikanska ”talande” handtrummor som används i den kubanska santería-religionens heliga riter.

Risotto

Här kommer ett recept på en krämig och lyxig risotto, en italiensk maträtt som uppskattas av alla. Den här rätten passar utmärkt till middag och är dessutom enkel att variera. Konsten att lyckas med en risotto är att välja rätt ris. Både Arborio eller carnaroliris passar utmärkt. Smaka av risotton med salt och peppar innan servering. Koka upp buljongen och varmhåll under tiden Du lagar risotton. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull på låg värme 8-10 minuter. Rör i riset och fräs ytterligare 5 minuter under omrörning tills det är lite genomskinligt. Höj värmen något. Tillsätt vin och ett par dl av den varma buljongen. Rör ofta i grytan. När vätskan kokat bort och riset ser ut som en lösare gröt är det dags att hälla på lite buljong till. Fortsätt hälla på buljong och röra ofta tills vätskan är slut och riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna. Ta från värmen. Rör i resten av smöret och osten. Smaka av risotton med salt och pepp