Lättlagat och krogtrendigt. Den perfekta bjudmaten då du inte vill spendera så lång tid i köket.
Sätt ugnen på 200°. Skär svålen på fläsket i rutor. Lägg det med svålen ner i en smord, ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplena. Rör ihop såsen. Ta ut formen och höj värmen till 225°. Vänd fläsket så att svålen kommer uppåt. Peppra svålen, lägg ner äpplen och lök i formen. Stek ytterligare 25–30 minuter. Skär fläsket i bitar. Servera med såsen och potatispuré.
10 portioner
1 500 gr rimmat sidfläsk
5 msk smör
5 gula lökar
5 äpplen
2½ krm svartpeppar
Sås:
5 dl gräddfil
1¼ dl rårörda lingon
5 msk hackad färsk timjan
2½ krm salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar