Fortsätt till huvudinnehåll

Ugnsstekt sidfläsk med lingongräddfilssås

Lättlagat och krogtrendigt. Den perfekta bjudmaten då du inte vill spendera så lång tid i köket.

Sätt ugnen på 200°. Skär svålen på fläsket i rutor. Lägg det med svålen ner i en smord, ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Skala och klyfta löken. Kärna ur och klyfta äpplena. Rör ihop såsen. Ta ut formen och höj värmen till 225°. Vänd fläsket så att svålen kommer uppåt. Peppra svålen, lägg ner äpplen och lök i formen. Stek ytterligare 25–30 minuter. Skär fläsket i bitar. Servera med såsen och potatispuré.

10 portioner

1 500 gr rimmat sidfläsk

5 msk smör

5 gula lökar

5 äpplen

2½ krm svartpeppar

Sås:

5 dl gräddfil

1¼ dl rårörda lingon

5 msk hackad färsk timjan

2½ krm salt



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...