Fortsätt till huvudinnehåll

Mordmisstänkt pojke hade avvikit från vårdhem

En 17-årig pojke häktas på sannolika skäl misstänkt för mordet på en pojke som sköts till döds i Bagarmossen i södra Stockholm förra veckan.

Pojken är hemmahörande i norra Sverige och hade avvikit från ett ungdomshem före mordet.

17-åringen är även misstänkt för grovt vapenbrott. Åklagare Daniel Insulander vill inte uttala sig om huruvida man tror att han höll i mordvapnet.

Men han betraktas som gärningsman?

Ja, det är mitt påstående i nuläget. Sedan får vi se om bevisningen räcker till, säger Insulander.

17-åringen förnekar brott, uppgav hans advokat Joacim Wallgren under tisdagens häktningsförhandling i Södertörns tingsrätt.

Han greps i helgen sedan man kommit honom på spåren genom tekniska undersökningar tillsammans med vittnesuppgifter, enligt åklagaren. Han var då avviken från ett ungdomshem där han befann sig enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU.

Misstänker Ni kopplingar till gängkriminalitet?

Rent krasst kan man säga att om det rör sig om skjutvapenvåld riktar sig misstanken åt det hållet.

Två andra personer som tidigare varit frihetsberövade i ärendet har försatts på fri fot. Misstankarna kvarstår dock, enligt åklagaren.

Fokus i utredningen är nu bland annat kartläggning av offrets och de misstänktas förehavanden, tekniska undersökningar och sammanställningar av övervakningsfilmer, säger han vidare.

Man är även intresserad av vittnesuppgifter från händelsen.

Det kan vara om man sett avvikande personer i anslutning till brottet, säger Daniel Insulander.

Pojken som sköts ihjäl, sent på tisdagskvällen i förra veckan, var i 15-18-årsåldern och avled på sjukhus av sina skador.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Klassisk smulpaj med äpple. En oemotståndlig efterrätt att bjuda med hemlagad vaniljsås, grädde med lite vaniljsocker i eller kvarg med smak av vanilj. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Vaniljsås Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 minuter. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen. Klart. Receptet gäller för 6 portioner 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 100 gr smör Fyllning: 4 äpple

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Chucho Valdés är kubansk pianist, bandledare, kompositör och arrangör. Här med sin batátrumma. Chucho Valdés har fått elva Grammy, senast för bästa latin jazz-album. I april spelar han på Selamfestivalen i Stockholm, staden där hans far och läromästare Bebo Valdés satt bortglömd i trettio år. Genom åren, han är 78 idag, har pianisten, kompositören, arrangören och bandledaren Chucho Valdés arbetat med mängder av artister, musiker och projekt. Det mest kända är Irakere, som satte afrokubansk jazzrock på världskartan. I drygt trettio år ledde han denna supergrupp från Kuba. I sitt senaste projekt, ”Jazz Batá” , har han skalat ned sättningen till piano, kontrabas, congas och batá. Det är afrikanska ”talande” handtrummor som används i den kubanska santería-religionens heliga riter.

Risotto

Här kommer ett recept på en krämig och lyxig risotto, en italiensk maträtt som uppskattas av alla. Den här rätten passar utmärkt till middag och är dessutom enkel att variera. Konsten att lyckas med en risotto är att välja rätt ris. Både Arborio eller carnaroliris passar utmärkt. Smaka av risotton med salt och peppar innan servering. Koka upp buljongen och varmhåll under tiden Du lagar risotton. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull på låg värme 8-10 minuter. Rör i riset och fräs ytterligare 5 minuter under omrörning tills det är lite genomskinligt. Höj värmen något. Tillsätt vin och ett par dl av den varma buljongen. Rör ofta i grytan. När vätskan kokat bort och riset ser ut som en lösare gröt är det dags att hälla på lite buljong till. Fortsätt hälla på buljong och röra ofta tills vätskan är slut och riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna. Ta från värmen. Rör i resten av smöret och osten. Smaka av risotton med salt och pepp