Champinjonsås

Detta är en riktigt krämig champinjonsås med de rätta smakerna, dijonsenap, kalvfond, kinesisk soja, svartvinbärsgelé och vispgrädde. Denna sås är perfekt att servera till både fläskkotlett, oxfilé och stekt kyckling. Lika gott till vardag som till fest.

Skiva svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt vitlök och svamp. Fräs tills svampen fått fin färg. Rör ner vispgrädde, mjölk, senap, kalvfond och soja. Låt sjuda till önskad konsistens, 6-8 minuter. Smaka av med vinbärsgelé, salt och svartpeppar.

10 portioner

500 gr champinjoner

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

4 msk smör

5 dl vispgrädde

4 dl standardmjölk

2 tsk dijonsenap

3 msk kalvfond

2 tsk kinesisk soja

2 msk svartvinbärsgelé

Salt och svartpeppar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning