Fortsätt till huvudinnehåll

Givare backar Harris, pengar strömmar in

Flera stora bidragsgivare till Demokraterna har omgående ställt sig bakom Kamala Harris som presidentkandidat efter Joe Biden. Och en insamlingsplattform för gräsrotsbidrag hävdar att pengar flödat in i en takt som gör den till den mest inkomstbringande dagen inför valet hittills.

Plattformen, Actblue, uppger att 46,7 miljoner dollar, runt en halv miljard kronor, hade strömmat in på drygt sju timmar efter det att Joe Biden dragit sig ur presidentracet och gett sitt fulla stöd för sin vicepresident.

En stor kampanjkassa kan vara skillnaden mellan att bli vald eller besegrad i valet. Också stora donatorer, som Linked In-grundaren Reid Hoffman, Soros-familjen och flera tunga namn kring Wall Street, gjorde snabbt klart att de backar upp Harris.

Kamala Harris är rätt namn i rätt tid, uttalade Hoffmann, enligt Financial Times.

Till i våras var Bidens kampanj, som ju också har omfattat Kamala Harris som vicepresident, mer framgångsrik än Donald Trumps kampanj i att samla in pengar. Men det har slagit om, inte minst efter Joe Bidens usla insats i tv-debatten den 27 juni.

Medan Biden-Harris-kampanjen rapporterade 91 miljoner dollar i kassan nyligen så beräknades de samlade demokratiska kampanjmedlen till omkring 240 miljoner. Trumpkampanjen tros ha några tiotals miljoner dollar mer, totalt, ihopsamlade.

Eftersom Harris varit en del av kampanjen redan bedöms hennes möjligheter att använda insamlade medel för sin nya kampanj vara goda. Skulle en eller flera motkandidater ta steget att utmana Harris kan det finnas begränsningar för de samlade medlen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Klassisk smulpaj med äpple. En oemotståndlig efterrätt att bjuda med hemlagad vaniljsås, grädde med lite vaniljsocker i eller kvarg med smak av vanilj. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Vaniljsås Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 minuter. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen. Klart. Receptet gäller för 6 portioner 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 100 gr smör Fyllning: 4 äpple

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Chucho Valdés är kubansk pianist, bandledare, kompositör och arrangör. Här med sin batátrumma. Chucho Valdés har fått elva Grammy, senast för bästa latin jazz-album. I april spelar han på Selamfestivalen i Stockholm, staden där hans far och läromästare Bebo Valdés satt bortglömd i trettio år. Genom åren, han är 78 idag, har pianisten, kompositören, arrangören och bandledaren Chucho Valdés arbetat med mängder av artister, musiker och projekt. Det mest kända är Irakere, som satte afrokubansk jazzrock på världskartan. I drygt trettio år ledde han denna supergrupp från Kuba. I sitt senaste projekt, ”Jazz Batá” , har han skalat ned sättningen till piano, kontrabas, congas och batá. Det är afrikanska ”talande” handtrummor som används i den kubanska santería-religionens heliga riter.

Risotto

Här kommer ett recept på en krämig och lyxig risotto, en italiensk maträtt som uppskattas av alla. Den här rätten passar utmärkt till middag och är dessutom enkel att variera. Konsten att lyckas med en risotto är att välja rätt ris. Både Arborio eller carnaroliris passar utmärkt. Smaka av risotton med salt och peppar innan servering. Koka upp buljongen och varmhåll under tiden Du lagar risotton. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull på låg värme 8-10 minuter. Rör i riset och fräs ytterligare 5 minuter under omrörning tills det är lite genomskinligt. Höj värmen något. Tillsätt vin och ett par dl av den varma buljongen. Rör ofta i grytan. När vätskan kokat bort och riset ser ut som en lösare gröt är det dags att hälla på lite buljong till. Fortsätt hälla på buljong och röra ofta tills vätskan är slut och riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna. Ta från värmen. Rör i resten av smöret och osten. Smaka av risotton med salt och pepp