Citronmousse är den perfekta avslutningen på en riktigt smarrig middag. Den är luftig och frisk med sin fina smak av citron. Moussen består av vit choklad, citron, vispgrädde och Kesella. Inga konstigheter, bara massa goda ingredienser. Lättlagat och gott.
Finriv skalet av citronerna. Pressa saften av citronerna. Vispa grädden tills det precis börjar bildas toppar. Den ska inte vispas för hårt, då kan moussen bli grynig. Smält chokladen över vattenbad så att den precis bara smälter. Ta från värmen. Vispa ner äggulan i chokladen under kraftig omrörning. Vispa ner lite grädde åt gången till en slät mousse. Tillsätt citronskal, citronsaft och kvarg. Blanda väl. Häll upp moussen i små glas och ställ i kylen cirka 1 timme. Toppa citronmoussen med finrivet citronskal vid servering.
10 portioner
5 citroner
375 gr vit choklad
2½ äggula
5 dl vispgrädde
2½ dl Kesella kvarg
Skalet av 5 citroner till servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar