Fortsätt till huvudinnehåll

Italiensk maräng

Italiensk maräng skiljer sig något från den vanliga franska marängen. Den är mjuk, len och krämig och passar utmärkt att spritsa. Det är gott att bränna av marängen innan den serveras, då får den en krispig yta. Italiensk maräng är perfekt att använda som fyllning i tårtor, pajer och som topping på desserter. Missa inte klassikern citronpaj med italiensk maräng.

Vispa äggvitan fluffig. Koka vatten och socker till 121°. Häll sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan under vispning. Vispa till en fast och glansig italiensk maräng. Fyll upp marängen i en spritspåse med tyll.

6 äggvitor

1 dl vatten

4½ dl strösocker



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...