Banana split är en klassisk dessert som var väldigt populär på 1980-talet. Det ska vara vaniljglass, vispad grädde, chokladsås och banan, såklart. En klockren kombination som passar de allra flesta. Garnera gärna denna 1980-talsklassiker med miniparaplyer.
Chokladsås:
Börja med chokladsåsen. Bryn smöret under ständig omrörning i en liten kastrull. Ta från värmen och rör ner resterande ingredienser. Låt chokladsåsen sjuda cirka 10 minuter, Rör då och så. Vispa grädden fluffig. Skala och skiva bananerna. Arrangera glass, bananer och grädde på ett stort fat eller i portionsskålar. Ringla över chokladsåsen precis innan servering.
4 portioner
Chokladsås:
25 gr smör
1½ dl vispgrädde
½ dl strösocker
2 msk kakao
1 msk ljus sirap
1 krm salt
2 dl vispgrädde
2 bananer
5 dl vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar