Klassiska potatisplättar serverade med rårörda lingon, krispigt bacon och cottage cheese. Det är ett utmärkt sätt att ta tillvara på kokt potatis som blivit över. Bara att grovriva potatisarna och blanda ner i en pannkakssmet. Gott, krispigt och lätt att laga.
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Låt smeten svälla cirka 10 minuter. Riv de kalla kokta potatisarna på den grova sidan på rivjärnet. Rör ner i smeten. Smält 2 msk smör och vispa ner i smeten. Grädda tunna potatisplättar i lite smör i plättlagg eller stekpanna, cirka 1 minuter per sida. Servera nygräddade potatisplättar med cottage cheese, rårörda lingon och eventuellt nystekt bacon.
10 portioner
7½ dl vetemjöl
15 dl standardmjölk
7½ ägg
1¼ tsk salt
10 kokta kalla potatisar
2+ 5 msk smör
Till servering:
625 gr Keso cottage cheese
Eventuellt 300 gr bacon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar