Pizza Margherita
Pizza Margherita kan vara exakt hur god som helst. Som denna variant där vi långbakat tomaterna för att de ska bli extra söta och smakrika och toppat nygräddad Pizza Margherita med krämig och lyxig buffelmozzarella. Denna pizza är en fröjd för både öga och gom.
Pizzadeg:
Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, smör- och rapsolja, mjöl och salt. Arbeta till en smidig och blank deg, gärna i maskin. Täck över degen med plastfolie och låt jäsa cirka 45 minuter.
Långbakade tomater:
Värm ugnen till 175°. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salt och socker. Tillaga högt upp i ugnen cirka 45 minuter.
Tomatsås:
Häll tomaterna i en bunke och krama sönder dem med handen. Blanda med olivolja, oregano och salt.
Pizza:
Höj ugnsvärmen till 225°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm. Dela degen i bitar. Kavla ut på bakplåtspapper. Bred på tomatsås och strö över riven mozzarella. Dra över pizzan till den heta plåten och grädda varje pizza cirka 10 minuter. Dela buffelmozzarellan och fördela på pizzorna. Toppa pizza Margherita med långbakade tomater och färsk basilika.
10 stycken
Pizzadeg:
83⅓ gr jäst
8⅓ dl vatten ljummet
⅚ dl smör- och rapsolja
12 - 21⅔ dl vetemjöl
3⅓ tsk flingsalt
Långbakade tomater:
500 gr cocktailtomater, gärna olika färger
1⅔ msk olivolja
3⅓ krm salt
3⅓ krm strösocker
Tomatsås:
1⅔ burk konserverade hela tomater
3⅓ msk olivolja
1⅔ tsk torkad oregano
1⅔ tsk salt
Topping:
500 g riven mozzarellaost
5 buffel mozzarella
1⅔ kruka färsk basilika
Kommentarer
Skicka en kommentar