Pizza Margherita

Pizza Margherita kan vara exakt hur god som helst. Som denna variant där vi långbakat tomaterna för att de ska bli extra söta och smakrika och toppat nygräddad Pizza Margherita med krämig och lyxig buffelmozzarella. Denna pizza är en fröjd för både öga och gom.

Pizzadeg:

Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, smör- och rapsolja, mjöl och salt. Arbeta till en smidig och blank deg, gärna i maskin. Täck över degen med plastfolie och låt jäsa cirka 45 minuter.

Långbakade tomater:

Värm ugnen till 175°. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salt och socker. Tillaga högt upp i ugnen cirka 45 minuter.

Tomatsås:

Häll tomaterna i en bunke och krama sönder dem med handen. Blanda med olivolja, oregano och salt.

Pizza:

Höj ugnsvärmen till 225°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm. Dela degen i bitar. Kavla ut på bakplåtspapper. Bred på tomatsås och strö över riven mozzarella. Dra över pizzan till den heta plåten och grädda varje pizza cirka 10 minuter. Dela buffelmozzarellan och fördela på pizzorna. Toppa pizza Margherita med långbakade tomater och färsk basilika.

10 stycken

Pizzadeg:

83⅓ gr jäst

8⅓ dl vatten ljummet

⅚ dl smör- och rapsolja

12 - 21⅔ dl vetemjöl

3⅓ tsk flingsalt

Långbakade tomater:

500 gr cocktailtomater, gärna olika färger

1⅔ msk olivolja

3⅓ krm salt

3⅓ krm strösocker

Tomatsås:

1⅔ burk konserverade hela tomater

3⅓ msk olivolja

1⅔ tsk torkad oregano

1⅔ tsk salt

Topping:

500 g riven mozzarellaost

5 buffel mozzarella

1⅔ kruka färsk basilika

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning