Rabarbermojito är väldigt god drink som för samman de kubanska smakerna med något av det somrigaste vi har här i Sverige, rabarber.
4 cl Ljus rom
3 cl Limejuice
3 cl Rabarbersockerlag
4 cl Sodavatten
Mynta
Börja med att göra rabarbersockerlagen.
Så här gör Du Din egen rabarbersockerlag
3 dl strösocker
200 gr rabarber
1,5 dl vatten
Skölj och skär upp rabarbern i mindre bitar. Lägg dem därefter i en blender. Tillsätt socker och vatten till blendern. Mixa tills sockret har löst sig och det har blivit en slät, trögflytande puré. Sila av resterna av rabarbern så att det kvarstår en “ren” vätska. Pressa ur fruktköttet i silen så att all vätska kommer igenom. Häll därefter upp på flaska och förvara i kylskåp. Använd rabarbersyrupen för att blanda en god rabarberdrink.
Häll limejuice och rabarbersockerlag i ett glas. Lägg ett knippe mynta (cirka 12 stycken blad) i glaset. Stöt myntabladen lite lätt med en muddlare eller annat trubbigt föremål så att de släpper ifrån sig sina aromer. Tillsätt rom och fyll glaset med krossad is. Tillsätt sodavatten och rör om. Garnera förslagsvis med sugrör, en kvist mynta och rabarber.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar