Russinkakor

Sega goda russinkakor är underbart att bjuda på vid fikastunden. Lätta att baka är de dessutom. Tryck gärna till kakorna med en gaffel för ett vackert utseende. Servera russinkakorna nybakade.

Värm ugnen till 175°. Vispa smör och socker poröst. Skär russinen i mindre bitar. Blanda russin, mjöl, havregryn, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner mjölblandningen i smöret och knåda till en deg. Forma till cirka 30 bollar och fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck till bollarna med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Låt svalna på galler.

Receptet gäller för 30 stycken

200 gr smör

1½ dl strösocker

1½ dl russin 

3 dl vetemjöl

3 dl havregryn

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning