Hot Shot

Hot Shot, eller Galliano Hot Shot, är en festlig och god shot. Den skapades 1988 av bartendern Bosse Bergström i samband med en drinktävling. Sedan dess har receptet justerats en aning och resulterat i en riktigt klassisk drink som nästan alla gillar.

2 cl Galliano

2 cl Kaffe

2 cl Grädde

Börja med att brygga kaffe och att vispa grädden lätt. Ett tips är att skaka grädden i en shaker tills den är lite luftig men fortfarande går att hälla ur shakern. Häll Galliano i ett shotglas. Cirka 2-3 cl beroende på glas. Tillsätt det varma kaffet (lika stor mängd som likören) genom att hälla det försiktigt på en sked ovanför likören så att drinken skiktar sig. Toppa med grädde ovanpå kaffet. Ta hjälp av en sked även här för att få till en fin skiktning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning