Fortsätt till huvudinnehåll

Nu blir det auktion till Aviciis minne

Stockholms auktionsverk säljer en stor samling av memoriablia från Tim “Avicii” Berglings liv där alla intäkter går till välgörande ändamål.

När Tim “Avicii” Bergling så tragiskt valde att avsluta sitt liv 2018, endast 29 år gammal, gick det en chockvåg genom musikvärlden. Avicii som på några år hade tagit sig upp till den absoluta världstoppen inom electronic dance music fanns nu inte längre.

Varför inte ropa hem Aviciis Nike Air Yeezy Sneakers? 

När chocken hade lagt sig kom det fram att Avicii länge hade lidit av psykiska svårigheter som hans snabbt växande kändisskap snarare hade stegrat än dämpat.

Som ett minne efter Tim “Avicii” Bergling startades The Tim Bergling Foundation med syfte att jobba för och sätta fokus på ungas mentala hälsa och välmående.

En Fender som Avicii spelat på

Och det är just fonden som oavkortat kommer få tillgång till de medel som frigörs när nu Tim Berglings föräldrar väljer att sälja 267 föremål från Aviciis liv.

Bland de 267 föremålen finns gitarrer, keyboards, trummor och mängder med andra föremål från hans unika musikaliska karriär.

Aviciis coola Telefunkenmikrofon

Här finns också en hel del kläder från hans unika och mycket säregna stil där highendklädmärken blandades med enkla vardagskläder.

Auktionen görs tillsammans med Stockholms Auktionsverk och startar 1 oktober 2024, klockan 15.:00.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Klassisk smulpaj med äpple. En oemotståndlig efterrätt att bjuda med hemlagad vaniljsås, grädde med lite vaniljsocker i eller kvarg med smak av vanilj. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Vaniljsås Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 minuter. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen. Klart. Receptet gäller för 6 portioner 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 100 gr smör Fyllning: 4 äpple

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Chucho Valdés är kubansk pianist, bandledare, kompositör och arrangör. Här med sin batátrumma. Chucho Valdés har fått elva Grammy, senast för bästa latin jazz-album. I april spelar han på Selamfestivalen i Stockholm, staden där hans far och läromästare Bebo Valdés satt bortglömd i trettio år. Genom åren, han är 78 idag, har pianisten, kompositören, arrangören och bandledaren Chucho Valdés arbetat med mängder av artister, musiker och projekt. Det mest kända är Irakere, som satte afrokubansk jazzrock på världskartan. I drygt trettio år ledde han denna supergrupp från Kuba. I sitt senaste projekt, ”Jazz Batá” , har han skalat ned sättningen till piano, kontrabas, congas och batá. Det är afrikanska ”talande” handtrummor som används i den kubanska santería-religionens heliga riter.

Risotto

Här kommer ett recept på en krämig och lyxig risotto, en italiensk maträtt som uppskattas av alla. Den här rätten passar utmärkt till middag och är dessutom enkel att variera. Konsten att lyckas med en risotto är att välja rätt ris. Både Arborio eller carnaroliris passar utmärkt. Smaka av risotton med salt och peppar innan servering. Koka upp buljongen och varmhåll under tiden Du lagar risotton. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull på låg värme 8-10 minuter. Rör i riset och fräs ytterligare 5 minuter under omrörning tills det är lite genomskinligt. Höj värmen något. Tillsätt vin och ett par dl av den varma buljongen. Rör ofta i grytan. När vätskan kokat bort och riset ser ut som en lösare gröt är det dags att hälla på lite buljong till. Fortsätt hälla på buljong och röra ofta tills vätskan är slut och riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna. Ta från värmen. Rör i resten av smöret och osten. Smaka av risotton med salt och pepp