Nasi Goreng

Nasi Goreng betyder stekt ris på indonesiska. Byter man riset mot nudlar kallas rätten Bami Goreng.

Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen, om Ni inte redan har kokt ris över sedan tidigare. Låt riset kallna. Blanda yoghurt och sweet chilisås i en skål. Skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skär salladskålen i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wokpanna. Stek lök och grönsaker tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt ris, soja, tomatpuré och kött. Värm under omrörning 4-5 minuter tills allt är varmt. Servera med såsen.

10 portioner

2½ dl ris, cirka 3 del kokt

1 000 gr stekt benfri fläskkarré, fläskkotlett eller kyckling

2½ gul lök

1 000 gr salladskål

2½ msk rapsolja

250 gr bladspenat

7½ msk japansk soja

5 msk tomatpuré

1¼ tsk salt

'1¼ tsk svartpeppar

Sås:

5 dl turkisk yoghurt

1¼ dl sweet chilisås

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning