Nasi Goreng betyder stekt ris på indonesiska. Byter man riset mot nudlar kallas rätten Bami Goreng.
Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen, om Ni inte redan har kokt ris över sedan tidigare. Låt riset kallna. Blanda yoghurt och sweet chilisås i en skål. Skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skär salladskålen i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wokpanna. Stek lök och grönsaker tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt ris, soja, tomatpuré och kött. Värm under omrörning 4-5 minuter tills allt är varmt. Servera med såsen.
10 portioner
2½ dl ris, cirka 3 del kokt
1 000 gr stekt benfri fläskkarré, fläskkotlett eller kyckling
2½ gul lök
1 000 gr salladskål
2½ msk rapsolja
250 gr bladspenat
7½ msk japansk soja
5 msk tomatpuré
1¼ tsk salt
'1¼ tsk svartpeppar
Sås:
5 dl turkisk yoghurt
1¼ dl sweet chilisås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar