Bloody Mary är en klassisk drink som ofta dricks i syfte att lindra bakfylla. Vi tycker dock att den passar precis lika bra att dricka dagen före.
4 cl Vodka
12 cl Tomatjuice
2 cl Citronjuice
1 cl Sockerlag
2 droppar Tabasco
3 stänk Worcestershiresås
Sellerisalt
Svartpeppar
Selleri
Häll vodka, tomatjuice, citronjuice och sockerlag i en shaker. Tillsätt Tabasco och worcestershiresås. Våra mått ovan är en bra riktlinje, men prova Dig fram för att hitta en bra balans som Du gillar. Tillsätt ett par nypor sellerisalt (eller t ex Herbamare örtsalt som innehåller mycket selleri) samt några drag med svartpepparkvarnen. Även här kan Du testa Dig fram till vilken mängd som Du gillar bäst. Smaka av drinken ofta under tillredningen för att inte riskera att överkrydda den. Fyll shakern med is och sätt på den andra shakerdelen. Vänd nu fram och tillbaka på shakern. Tanken är inte att skaka drinken eftersom det skulle göra den lite luftig och skummig. Istället vill man som sagt vända den fram och tillbaka för att lite försiktigt blanda alla ingredienser och kyla ner drinken. Sila upp drinken i ett isfyllt glas och garnera med en selleristav. Sockerlagen görs med lika delar socker och vatten (1:1).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar