Banankaka med choklad
Banankaka är toppen att baka när Du har övermogna bananer hemma. Denna kaka har vi toppat med smält choklad, för alla vet ju att banan och choklad är en oslagbar kombination. Njut av den med ett glas iskall mjölk.
Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång form, cirka 1 ½ liter.Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan och mjölet blandat med bakpulver i äggblandningen. Tillsätt mjölk- och smörblandningen och vispa snabbt ihop smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Prova med en sticka att kakan är torr. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp. Låt svalna under formen.. Smält chokladen över vattenbad. Ringla den smälta chokladen över banankakan. Låt chokladen stelna innan kakan skärs i skivor.
Receptet gäller för 16 skivor
75 gr smör
½ dl standardmjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 mogna bananer
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver eller ½ tsk bikarbonat
Topping:
100 gr mörk choklad
Kommentarer
Skicka en kommentar