onsdag 22 maj 2024

Negroni

Negroni är en klassisk drink med anor från tidigt 1900-tal. Drinken är en så kallad "spiritforward"-drink och passar med sin något beska smak, perfekt som apertif. Det här receptet är det traditionella grundreceptet med lika delar av varje ingrediens vilket är bra att utgå från. Vi vill dock uppmuntra till att man testar sig fram till de proportioner som man själv tycker bäst om. I jakten på den perfekta Negronin bör man också testa olika typer och varumärken av gin, aperitifbitter och vermouth. Berätta gärna i en kommentar hur Du gör Din bästa Negroni.

2 cl Gin

2 cl Campari

2 cl Söt Vermouth (Röd)

Häll alla ingredienser i ett rörglas med is. Saknar du rörglas går det bra med någon annan behållare där Du kan röra runt drinken med is. Om Du bara gör en drink till Dig själv, går det alldeles utmärkt att röra drinken direkt i glaset som Du tänkt dricka ur. Rör drinken med is. Smaka av för att känna efter när Du hittat rätt balans. Att röra drinken är till för att dels kyla drinken, men också för att späda ut den. Sila upp drinken i ett isfyllt glas. En så stor isbit som möjligt är att föredra eftersom det får drinken att inte fortsätta spädas ut i samma tempo som med flera mindre isbitar. Ta en bit apelsinzest och pressa det över drinken för att få ut apelsinskalets oljor. Gnid zesten mot glasets kanter innan du stoppar ner det i drinken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Midsommarafton

Midsommarafton är en helgdagsafton som infaller på en fredag mot slutet av juni månad. Midsommarafton firades i Sverige tidigare den 23 juni...