Penicillin är en god drink med härlig smak av rökig whisky, honung och ingefära. Drinken skapades 2005 av Sam Ross på New Yorkbaren Milk & Honey. Namnet kommer från ingredienserna som påminner om de välkända huskurerna vilka sägs bota en förkylning. Huruvida en Penicillin cocktail botar förkylningar låter vi vara osagt. Att det är en oerhört njutbar drink kan vi dock gå i god för.
5 cl Skotsk whisky
3 cl Citronjuice
2 cl Honung
0,5 cl Ingefära
0,5 cl Rökig Skotsk whisky
Späd ut honungen till ett honungsvatten så att den kan blanda sig med de övriga ingredienserna. Hetta upp 2 delar honung tillsammans med 1 del vatten under omrörning och låt svalna. Finriv ingefära med ett rivjärn. Krama sedan ur den rivna ingefäran så att Du får ut en ingefärsjuice.
Häll skotsk whisky i en shaker. Den här whiskyn ska ej vara rökig. I originalreceptet används en så kallad "blended scotch". Tillsätt citronjuice, honungsvatten och ingefärsjuice. Fyll shakern med is och skaka tills drinken är kall. Sila upp i ett isfyllt glas. Toppa drinken med en barsked (cirka 0,5 cl) rökig skotsk whisky. Gärna en så kallad Islaywhisky. Garnera med en bit ingefära.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar