Här är ett recept på en god och mättande makaronipudding precis så som vi vill ha den. Makaronerna låter vi koka i mjölk så de blir riktigt krämiga. Muskotnöten ger den rätta smaken till denna klassiska vardagsrätt. Njut av Din makaronipudding med en blandad grönsallad och ett glas iskall mjölk.
Värm ugnen till 200°. Smörj en ugnsform, 20x30 cm. Tärna sidfläsket. Skölj och skiva purjolöken. Skala och grovhacka löken. Koka upp vatten, mjölk och smulad buljong i en rymlig kastrull. Tillsätt makaronerna och koka på svag värme under omrörning tills det mesta av vätskan kokat in, cirka 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskot. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek fläsk, purjolök och gul lök cirka 10 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk och riven cheddarost. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop makaroner, lökfräs och äggstanning i ugnsformen. Grädda i mitten av ugnen cirka 45 minuter. Servera makaronipuddingen med sallad.
10 portioner
666⅔ gr rökt sidfläsk
1⅔ purjolök
3⅓ gul lök
3⅓ dl vatten
10 dl standardmjölk
1⅔ tärning grönsaksbuljong
6⅔ dl makaroner eller annan pasta
⅚ tsk salt
1⅔ krm svartpeppar
1⅔ krm malen muskot
41⅔ gr smör
6⅔ ägg
6⅔ dl standardmjölk
250 gr riven ost
Till servering:
Blandad grönsallad
Kommentarer
Skicka en kommentar