Svamppasta
Höstens juveler i sällskap med pasta ger skogsdoft i hela köket.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Skär eventuellt svampen i bitar. Fräs den gula löken med svampen i smör i en stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt vitlök och vin. Låt vinet koka in. Häll på grädden. Koka på svag värme cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja. Blanda såsen med pastan. Strö över riven ost.
10 portioner
750 gr pasta
2½ gul lök
2½ vitlöksklyfta
20 dl blandad färsk svamp
Smör
3¾ dl torrt vitt vin
6¼ dl mellangrädde
2½ tsk salt
5 krm svartpeppar
1¼ dl grovhackad färsk persilja
2½ dl riven ost
Kommentarer
Skicka en kommentar