Svamppasta

Höstens juveler i sällskap med pasta ger skogsdoft i hela köket.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Skär eventuellt svampen i bitar. Fräs den gula löken med svampen i smör i en stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt vitlök och vin. Låt vinet koka in. Häll på grädden. Koka på svag värme cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja. Blanda såsen med pastan. Strö över riven ost.

10 portioner

750 gr pasta

2½ gul lök

2½ vitlöksklyfta

20 dl blandad färsk svamp

Smör

3¾ dl torrt vitt vin

6¼ dl mellangrädde

2½ tsk salt

5 krm svartpeppar

1¼ dl grovhackad färsk persilja

2½ dl riven ost

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning