Snabb korvgryta

Superenkel korvgryta som är barnens favorit. Osten och den rostade löken gör rätten extra smarrig.

Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skär korven i bitar och stek den i smör- och rapsolja 2-3 minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare 2 minuter. Koka upp soppan i en gryta. Lägg i korv, potatis och ärtor. Sjud några minuter. Toppa med ost, rostad lök och oregano.

10 portioner

1 250 gr potatis

1 000 gr falukorv

5 msk smör- och rapsolja

5 tsk paprikapulver

5 tsk torkad rosmarin

5 tsk torkad oregano

12½ dl Kelda mild tomatsoppa

500 gr frysta ärter

Topping:

3¾ dl riven ost

1¼ dl rostad lök

1¼ dl hackad färsk oregano



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kronisk prostatit

Grattis alla Nils

Risotto