Superenkel korvgryta som är barnens favorit. Osten och den rostade löken gör rätten extra smarrig.
Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skär korven i bitar och stek den i smör- och rapsolja 2-3 minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare 2 minuter. Koka upp soppan i en gryta. Lägg i korv, potatis och ärtor. Sjud några minuter. Toppa med ost, rostad lök och oregano.
10 portioner
1 250 gr potatis
1 000 gr falukorv
5 msk smör- och rapsolja
5 tsk paprikapulver
5 tsk torkad rosmarin
5 tsk torkad oregano
12½ dl Kelda mild tomatsoppa
500 gr frysta ärter
Topping:
3¾ dl riven ost
1¼ dl rostad lök
1¼ dl hackad färsk oregano
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar