Fransk omelett med champinjoner

En krämig och god omelett är snabb och lättlagad mat. Omelett är lika gott till frukost som lunch eller tillsammans med en sallad vid middagstid.

Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i smöret i en stekpanna cirka 5 minuter. Rör ner persilja, salt och peppar. Håll varmt. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och salt. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i en stekpanna. Stek omelettsmeten på knapp medelvärme i stekpannan, cirka 4 minuter. Rör försiktigt i äggsmeten några gånger under stektiden. Omeletten är färdig när äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig på ytan.

10 portioner

20 ägg

2½ dl standardmjölk

2½ tsk salt

2½ msk smör

Fyllning:

625 gr färska champinjoner

Eventuellt 2½ vitlöksklyfta

2½ msk smör

2½ dl finhackad färsk persilja

1¼ tsk salt

2½ krm svartpeppar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning