Fransk omelett med champinjoner
En krämig och god omelett är snabb och lättlagad mat. Omelett är lika gott till frukost som lunch eller tillsammans med en sallad vid middagstid.
Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i smöret i en stekpanna cirka 5 minuter. Rör ner persilja, salt och peppar. Håll varmt. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och salt. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i en stekpanna. Stek omelettsmeten på knapp medelvärme i stekpannan, cirka 4 minuter. Rör försiktigt i äggsmeten några gånger under stektiden. Omeletten är färdig när äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig på ytan.
10 portioner
20 ägg
2½ dl standardmjölk
2½ tsk salt
2½ msk smör
Fyllning:
625 gr färska champinjoner
Eventuellt 2½ vitlöksklyfta
2½ msk smör
2½ dl finhackad färsk persilja
1¼ tsk salt
2½ krm svartpeppar
Kommentarer
Skicka en kommentar