onsdag 3 juli 2024

Läs den här historien men skratta inte ihjäl Er

Om vådan av att sova utan pyjamasbyxor  berättar förlagsredaktören Michael Katz i senaste numret av Damernas Värld. Så här lyder historien.

Det var en man i en förortsvilla som brukade sova i bara pyjamasjackan, en bland herrar ganska vanlig vana. Mannen har sitt sovrum i nedre våningen i villan. En natt vaknade han av ljud i trädgården. Mannen gick upp, fram till fönstret och tittade ut för att se vad som stod på. Då vaknade mannens hund. När han såg husse stå vid fönstret stack han fram sin nos och nosade på husses byxlösa underdel.

Den kalla nosen gjorde att mannen blev så rädd att han for genom fönstret som dock tyvärr var stängt.

Vid glaskrossningen vaknade hustrun och upptäckte sin man liggande i trädgården utanför. Hon hjälpte den ymnigt blödande maken in. Han lämnade blodspår efter sig över allt på golv och mattor på vägen till badrummet, dit hon tog honom för att tvätta av honom.

Medan mannen plåstrade om sina sår ringde hustrun efter en taxi för färd till närmaste sjukhus. I sin förvirring tog hon sedan en flaska bensin och en rulle hushållspapper för att tvätta bort alla blodfläckarna.

Hela flaskan bensin och mängder av hushållspapper gick åt. Pappret slängde frun i toaletten bredvid badrummet.

Mannen, som när blodflödet inte stannade av, greps av panik och fick plötsliga magsmärtor satte sig på toaletten och för att koppla av tog en cigarrett.

Som han alltid brukade göra slängde han tändstickan i toaletten bakom sig. Pang, en explosion och mannen for halvvägs till taket, med ett fruktansvärt skrik.

Nu var mannens skador så svåra att det var omöjligt för honom att fara sittande i en taxi till sjukhuset. I stället beställdes en ambulans. Mannen placerades liggande på magen på båren. De medkännande bärarna frågade hur olyckan gått till och mannen berättade hela den bedrövliga historien, som han märkte onekligen hade sin komiska poäng.

Bårbärarna märkte också dessa komiska poäng. Den ena började skratta hysteriskt, slant och tappade ena bårhandtaget. Därvid ramlade vår stackars man av båren och bröt armen.

Sens moral:

Har Ni hund bör Ni sova med pyjamasbyxorna på.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Grattis Gösta på Din 80 årsdag