Panerad torsk
Att panera sin egen fisk är inga konstigheter. Fisken ska först vändas i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko eller ströbröd. Välj om Du vill skära fisken i fiskpinnestorlek eller i portionsbitar. Den blir lika god hur Du än väljer att göra.
Skär fisken i portionsbitar. Torka av dem med hushållspapper. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på en tredje tallrik. Doppa fisken först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon. Stek i smör- och rapsolja på medelvärme 2-4 minuter på varje sida, beroende på hur tjock fisken är. Servera gärna nystekt panerad torsk med kokt potatis och tartarsås.
10 portioner
1 250 gr torskrygg
2½ dl vetemjöl
2½ tsk salt
2½ ägg
5 dl panko
7½ msk smör- och rapsolja
Kommentarer
Skicka en kommentar