fredag 5 juli 2024

Pasta pomodoro med basilika och vitost

Denna tomatsås är oemotståndligt god. Med minimal insats får du maximal smak. Pastan blir godast om den får koka med i såsen de sista minuterna, så koka den al dente.

Låt tomaterna rinna av i ett durkslag med en bunke under. Mosa dem grovt med en trägaffel så all tomatjuice rinner ner i bunken. Skala vitlöken. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs hela vitlöksklyftor på svag värme tills de börjar mjukna, 6-8 minuter. Tillsätt mosade tomater, chili flakes och socker till vitlöken. Fräs 5-6 minuter. Häll på tomatjuicen och salta. Sjud 8-10 minuter. Mosa vitlöken med trägaffeln. Koka pastan al dente. Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med smulad ost, basilika, pinjenötter och oliver.

10 portioner

750 gr pasta linguine

2½ burkar konserverade hela tomater

7½ vitlöksklyftor

7½ msk olivolja

2½ tsk chili flakes

2½ tsk strösocker

2½ tsk salt

2½ förpackningar Apetina vitost 20%

2½ kruka färsk basilika

125 gr rostade pinjenötter

Eventuelt oliver



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linjer Stockholm

Linje 1 Frihamnen    Frihamnsporten  Sehlstedtsgatan  Östhammarsgatan Rökubbsgatan Sandhamnsplan Gärdet  Kampementsbacken Storskärsgatan Vär...