Denna tomatsås är oemotståndligt god. Med minimal insats får du maximal smak. Pastan blir godast om den får koka med i såsen de sista minuterna, så koka den al dente.
Låt tomaterna rinna av i ett durkslag med en bunke under. Mosa dem grovt med en trägaffel så all tomatjuice rinner ner i bunken. Skala vitlöken. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs hela vitlöksklyftor på svag värme tills de börjar mjukna, 6-8 minuter. Tillsätt mosade tomater, chili flakes och socker till vitlöken. Fräs 5-6 minuter. Häll på tomatjuicen och salta. Sjud 8-10 minuter. Mosa vitlöken med trägaffeln. Koka pastan al dente. Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med smulad ost, basilika, pinjenötter och oliver.
10 portioner
750 gr pasta linguine
7½ msk olivolja
2½ tsk chili flakes
2½ tsk salt
2½ förpackningar Apetina vitost 20%
125 gr rostade pinjenötter
Eventuelt oliver
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar