Frasigt mellanting mellan pizza och paj. Perfekt till fördrink eller som förrätt eller lättare lunch tillsammans med en sallad och lax eller kallskuret kött.
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Strimla fänkålen tunt. Dela zucchini på längden och skär den i tunna skivor. Finhacka vitlöken. Stek grönsaker och lök i smör- och rapsolja. Lägg filodegsarken på en plåt med bakplåtspapper, pensla med smör- och rapsolja mellan varje ark. Rör färskosten mjuk, tillsätt peston och bred ut på det översta arket, lägg på grönsakerna. Skala och skiva potatisen mycket tunt, fördela den på grönsakerna. och pensla med lite smör- och rapsolja. Salta och peppra. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Strö över basilika vid servering.
4 portioner
10 ark filodeg, cirka 270 gr
1 liten fänkål
1 zucchini, cirka 200 gr
1 vitlöksklyfta
4 msk smör- och rapsolja
150 gr färskost naturell
1½ msk pesto
200 gr potatisar
½ tsk salt
1 krm peppar
½ kruka färsk basilika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar