Gin Basil Smash

Gin Basil Smash skapades så sent som 2008 av en tysk bartender vid namn Jörg Meyer. I grunden är drinken en Gin Sour som man adderar färsk basilika till. Vårt recept är detsamma som originalreceptet och har ett förhållande på 3:1:1 mellan gin, syra och sötma. Detta lyfter verkligen fram spritsmakerna, vilket gör det till ett ypperligt tillfälle att använda en lite finare gin om man har tillgång till en sådan. Föredrar man hellre en lite mer diskret spritsmak, är det fritt fram att minska andelen en aning. Hoppas det smakar.

6 cl Gin

2 cl Citronjuice

2 cl Sockerlag

Basilika

Häll ner citronjuice och sockerlag i ett glas. Lägg basilikan (cirka 12-15 blad) i ena handen och klappa ihop med den andra för att frigöra aromerna. Lägg därefter ner dem direkt i glaset. Muddla basilikan tillsammans med citronjuicen och sockerlagen. Tillsätt gin. Fyll upp glaset med krossad is, rör om och garnera med en kvist basilika. Sockerlagen görs med 3 delar socker och 2 delar vatten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning