Whiskey Sour

Whiskey Sour är en väldigt klassisk och populär drink som sägs ha uppkommit så tidigt som 1870. Vårt recept ger enligt oss drinken en perfekt balans mellan alla ingredienser och smaker. Prova själv och säg vad Du tycker i en kommentar här nedan.

5 cl Bourbon whiskey

3 cl Citronjuice

2 cl Sockerlag

2 cl Äggvita

2 stänk Angostura Bitters

Tillsätt alla ingredienser till en tom shaker. Skaka shakern utan is (så kallad torrskakning) så att äggvitan skummar och blandar sig bättre. Fyll därefter upp shakern med is och skaka igen tills drinken blivit kall. Sila upp Din Whiskey Sour i ett glas och garnera på valfritt vis (vanligtvis garneras drinken med ett körsbär och ett citronhjul). En Whiskey Sour kan göras både med och utan äggvita. Versionen med äggvita serveras vanligtvis i ett glas på fot och versionen utan äggvita serveras oftast i ett tumblerglas med is. Sockerlagen görs med lika delar socker och vatten (1:1).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning