Dags för kattparad för hemlösa katter

En katt med sele på promenad. För varje person som deltar i kattparaden den 18 till 20 oktober skänker Agria 10 kronor som går till över 50 katthem över hela landet

Agria Kattparad är ett välgörenhetsarrangemang som sätter hemlösa katter i fokus och samlar in pengar till katthem över hela Sverige.

Nu i helgen, den 18 till 20 oktober, är det dags för årets kattparad. Förra året samlade kattparaden in över 200 000 kronor.

Genom att, kostnadsfritt, anmäla sig till Agria Kattparad kan kattälskare i hela landet bidra till insamlingen, Agria skänker nämligen 10 kronor per deltagare.

Pengarna går till cirka 50 olika katthem som tar hand om tusentals hemlösa katter.

Det finns fortfarande alldeles för många katter som inte har ett eget hem och någon som älskar dem. Katthemmen gör fantastiska insatser, men behovet är stort och det behövs alltid resurser till den dagliga verksamheten. Med kattparaden kan vi göra nytta tillsammans, säger Patrik Olsson, chef för sällskapsdjur på Agria, i ett pressmeddelande.

Arbetet på landets katthem sker ideellt och för att de hemlösa katterna ska kunna få tak över huvudet, mat och omsorg behöver de stort ekonomiskt stöd.

Om Du vill delta i kattparaden gör Du så här. Först anmäler Du Dig här.

Någon gång mellan den 18 och 20 oktober tar Du sedan tillsammans med Din katt en kort promenad, eller några steg, utomhus eller inomhus.

Filma eller fotografera Din katt när den går och dela bilden eller filmen på sociala medier med hashtaggen #kattparad och skriv att Du deltar i Agria Kattparad.

Då skänker Agria 10 kronor till insamlingen till de över 50 katthem som är engagerade i kattparaden.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Risotto

Just idag är Gud nära