Skinkstek i ugn som får härlig syra av citronskal och saft som pressas över, innan den stoppas i ugnen. Servera skinksteken med underbar persiljesås.
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Lägg steken i en ugnssäker form. Pressa över citronsaft, salta, peppra och strö över hälften av det rivna citronskalet. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 70°, 1-1 ½ timme. Ta ut steken, täck den med folie och låt den vila medan såsen tillagas. Mät upp och sila ner steksky och buljong i en kastrull. Tillsätt crème fraiche och låt koka ihop några minuter. Rör ner nästan all persilja och smaka av med honung och eventuellt salt. Strö resten av persilja och citronskal över steken. Skär den i tunna skivor. Servera med såsen, kokt potatis och kokta grönsaker.
10 portioner
1⅔ kg benfri färsk skinka
Pressad saft av ⅚ citron
Rivet skal av 1⅔ citron
1⅔ tsk salt
1⅔ krm svartpeppar
Persiljesås:
1⅔ dl sky
1⅔ dl hönsbuljong
6⅔ dl crème fraiche
4⅙ dl hackad färsk persilja
3⅓ tsk flytande honung
Salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar