onsdag 22 maj 2024

Stuvad vitkål

Stuvad vitkål är en klassiker som är väldigt god att servera till stekt korv och stark senap. Välj om Du vill bryna kålen, då får Du en kraftigare smak och karaktär på Din stuvade vitkål. Husmanskost när den är som bäst, lättlagad, billig och framför allt väldigt god.

Ansa och skiva kålen. Smält smöret i en rymlig stekpanna. Tillsätt kålen och blanda så all kål blir smörig. För extra smak är det gott att låta kålen bli lite brynt. Pudra över mjöl och blanda väl. Rör ner lite grädde i taget. Koka upp under omrörning. Låt sjuda cirka 15 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Strö hackad persiljan över den stuvade vitkålen.

10 portioner

Cirka 1 250 gr vitkål

62½ gr smör

7½ msk vetemjöl

12½ dl matlagningsgrädde

Salt och svartpeppar

Till servering:

2½ kruka färsk persilja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Midsommarafton

Midsommarafton är en helgdagsafton som infaller på en fredag mot slutet av juni månad. Midsommarafton firades i Sverige tidigare den 23 juni...