Stuvad vitkål är en klassiker som är väldigt god att servera till stekt korv och stark senap. Välj om Du vill bryna kålen, då får Du en kraftigare smak och karaktär på Din stuvade vitkål. Husmanskost när den är som bäst, lättlagad, billig och framför allt väldigt god.
Ansa och skiva kålen. Smält smöret i en rymlig stekpanna. Tillsätt kålen och blanda så all kål blir smörig. För extra smak är det gott att låta kålen bli lite brynt. Pudra över mjöl och blanda väl. Rör ner lite grädde i taget. Koka upp under omrörning. Låt sjuda cirka 15 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Strö hackad persiljan över den stuvade vitkålen.
10 portioner
Cirka 1 250 gr vitkål
62½ gr smör
7½ msk vetemjöl
12½ dl matlagningsgrädde
Salt och svartpeppar
Till servering:
2½ kruka färsk persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar