måndag 29 juli 2024

Ugnspannkaka med jordärtskockor

Ugnspannkaka med skivad jordärtskocka, bacon och salladslök blir matig och god. Supergott med lingonsylt till ugnspannkakan.

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skala och skiva jordärtskockorna och strimla baconet. Dela salladslöken i bitar. Ringla smör- och rapsolja i en långpanna. Lägg i bacon och grönsaker. Stek i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Servera med lingonsylt.

4 portioner

400 gr jordärtskockor

140 gr bacon

4 salladslökar

2 msk smör

2½ dl vetemjöl

6 dl standardmjölk

3 ägg

½ tsk salt

1 dl lingonsylt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar