Ugnspannkaka med skivad jordärtskocka, bacon och salladslök blir matig och god. Supergott med lingonsylt till ugnspannkakan.
Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skala och skiva jordärtskockorna och strimla baconet. Dela salladslöken i bitar. Ringla smör- och rapsolja i en långpanna. Lägg i bacon och grönsaker. Stek i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Servera med lingonsylt.
4 portioner
400 gr jordärtskockor
140 gr bacon
4 salladslökar
2 msk smör
2½ dl vetemjöl
6 dl standardmjölk
3 ägg
½ tsk salt
1 dl lingonsylt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar