måndag 29 juli 2024

Risoni med krämiga grönsaker

Risoni är små, små gryn av pasta som påminner om ris till utseendet. Här serverad i en krämig mix tillsammans med smakrika grönsaker.

Skala morötterna och skär i små bitar. Koka dem tillsammans med risoni i buljongen cirka 10 minuter. Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs vitlök och purjolök i smör i en stekpanna. Häll av buljongen från morötter och risoni. Rör ner den frästa löken, ost och minifraiche. Smaka av med salt och peppar. Strö över nötterna och servera genast.

4 portioner

2 morätter

2 dl risoni

1 liter grönsaksbuljong

2 vitlöksklyftor

2 purjolökar

Smör

2 dl riven ost

2 dl minifraiche

2 krm salt

1 krm svartpeppar

1 dl cashewnötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar