Pepparkaksflip är en god och krämig drink med smak av pepparkaka. Drinken är enkel att göra och passar perfekt som juldrink. I det här receptet används en lagrad rom som spritbas, men den kan bytas ut mot det Du själv tycker är godast.
Börja med att göra sockerlagen. Gärna ett tag i förväg så att den hinner ta upp ordentligt med smak.
Så här gör du Din egen pepparkakssockerlag
Värm upp en sockerlag med 3 dl socker och 3 dl vatten. Tillsätt 10 gr pepparkakskryddor medan sockerlagen är varm. Pepparkakskryddor finns att köpa färdigt i mataffären och är en blandning av malen kanel, ingefära, nejlika och kardemumma. Rör runt försiktigt så att allt blandar sig. Vispa inte för mycket, då riskerar sockerlagen att bli en slemmig sörja. Låt stå i minst en timme. Sila av sockerlagen genom en finmaskig sil. Häll upp på flaska och förvara i kylskåp.
5 cl Mörk rom
2,5 cl Pepparkakssockerlag
1 ägg
2 stänk Angostura Bitters
Häll rom, pepparkakssockerlag, ett helt ägg (inklusive äggulan) och några stänk Angostura Bitters i en shaker. Skaka shakern ordentligt utan is för att bygga upp en fluffig och krämig textur. Tillsätt is och skaka drinken kall. Sila upp i ett glas och garnera med riven muskot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar