Grillspett med sojamarinerad fläskkarré och smakrik chorizo. Välj om Du vill tillaga Dina grillspett på grillen eller i en grillpanna. Det är alltid gott att servera grillspett med klassisk tzatziki, potatissallad och grönsallad.
Skär köttet i jämna, stora tärningar. Lägg i en påse. Rör ihop soja, olja, finriven vitlök och chili flakes. Häll hälften av marinaden i påsen (lägg undan resten till senare) och blanda väl med köttet. Låt stå minst 30 minuter. Om Du använder träspetten blir de bäst om Du lägger dem i blöt. Skär korvarna i 2 cm stora bitar. Trä upp kött och korv på spetten. Grilla grillspetten på medelhög värme i cirka 15 minuter, tills köttet har en innertemperatur på 70°. Vänd på spetten ofta, pensla dem under grillningen med den sparade marinaden.
10 portioner
1 000 gr fläskkarré eller fläskfilé
2½ dl japansk soja
2½ dl rapsolja
5 vitlöksklyftor
2½ tsk chili flakes
750 gr rå chorizo
10 grillspett
Potatissallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar