måndag 29 juli 2024

Mustig rotfruktsgratäng

Rotfruktsgratäng med vitlök och härliga örtkryddor är frestande och gott. Enkelt med rotfrukter i säsong och god ost på toppen.

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Koka det i vatten i cirka 5 minuter. Häll av vattnet. Rör i salt, peppar, örtkryddor, vitlök och större delen av osten. Lägg allt i en ugnssäker form. Häll över grädden och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.

10 portioner

1 250 gr potatis

5 morötter

250 gr rotselleri

2½ tsk salt

2½ krm vitpeppar

2½ tsk örtkryddor t ex oregano eller timjan

5 hackade vitlöksklyftor

5 dl riven ost

6¼ dl matlagningsgrädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar