En riktigt krämig, god och lättlagad vardagsrätt. Passar även bra att servera med bulgur eller couscous.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kassler och zucchini i cm-stora tärningar. Halvera tomaterna. Skala och klyfta rödlöken och finhacka vitlöken. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att steka kassler med tomatpuré 3-4 minuter. Lägg över i en stekgryta. Fräs lök ock vitlök i stekpannan 2-3 minuter. Lägg över i grytan. Gör likadant med zucchinin Rör ner mjöl, grädde, smulad buljong och tomater i grytan. Låt koka 4-5 minuter. Smaka av med chili flakes. Toppa grytan med finrivet citronskal och basilikablad. Servera med ris.
10 portioner
1 000 gr kassler
2½ zucchini
625 gr cocktailtomater
2½ rödlök
5 vitlöksklyftor
5 msk smör
5 msk tomatpuré
2½ msk vetemjöl
10 dl matlagningsgrädde
2½ tärning köttbuljong
Eventuellt chili flakes
Till servering:
10 portioner ris
2½ citron
2½ kruka färsk basilika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar