onsdag 2 oktober 2024

Kasslergryta med zucchini, tomat och basilika

En riktigt krämig, god och lättlagad vardagsrätt. Passar även bra att servera med bulgur eller couscous.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kassler och zucchini i cm-stora tärningar. Halvera tomaterna. Skala och klyfta rödlöken och finhacka vitlöken. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att steka kassler med tomatpuré 3-4 minuter. Lägg över i en stekgryta. Fräs lök ock vitlök i stekpannan 2-3 minuter. Lägg över i grytan. Gör likadant med zucchinin Rör ner mjöl, grädde, smulad buljong och tomater i grytan. Låt koka 4-5 minuter. Smaka av med chili flakes. Toppa grytan med finrivet citronskal och basilikablad. Servera med ris.

10 portioner

1 000 gr kassler

2½ zucchini

625 gr cocktailtomater

2½ rödlök

5 vitlöksklyftor

5 msk smör

5 msk tomatpuré

2½ msk vetemjöl

10 dl matlagningsgrädde

2½ tärning köttbuljong

Eventuellt chili flakes

Till servering:

10 portioner ris

2½ citron

2½ kruka färsk basilika



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Banbrytande upptäckt av mikroRNA

Victor Ambros och Gary Ruvkun har tilldelats 2024 års Nobelpris i medicin för deras revolutionerande upptäckt av mikroRNA och dess roll i ge...