Vår glutenfria smulpaj innehåller mandel- och hasselnötsmjöl som dessutom bidrar till extra god smak på pajen. Fyll den med härliga krusbär eller andra goda bär.
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, boveteflingor och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form. Fördela smuldeg över fyllningen. Strö eventuellt över pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Servera med vaniljsås.
6 portioner
Smuldeg:
¾ dl mandelmjöl
¾ dl hasselnötsmjöl
1½ dl boveteflingor
2 msk strösocker
100 gr smör
Eventuellt 2 msk pumpakärnor
Fyllning:
¾ liter krusbär
1 krm vaniljpulver
¾ dl strösocker
5 dl dreamy Dessert® Klassisk vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar