måndag 27 maj 2024

Glutenfri smulpaj med krusbär och vanilj

Vår glutenfria smulpaj innehåller mandel- och hasselnötsmjöl som dessutom bidrar till extra god smak på pajen. Fyll den med härliga krusbär eller andra goda bär.

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, boveteflingor och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form. Fördela smuldeg över fyllningen. Strö eventuellt över pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Servera med vaniljsås.

6 portioner

Smuldeg:

¾ dl mandelmjöl

¾ dl hasselnötsmjöl

1½ dl boveteflingor

2 msk strösocker

100 gr smör

Eventuellt  2 msk pumpakärnor

Fyllning:

¾ liter krusbär

1 krm vaniljpulver

¾ dl strösocker

5 dl dreamy Dessert® Klassisk vaniljsås


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Midsommarafton

Midsommarafton är en helgdagsafton som infaller på en fredag mot slutet av juni månad. Midsommarafton firades i Sverige tidigare den 23 juni...