onsdag 22 maj 2024

Pytt i panna

Grundrecept på pytt i panna, en svensk klassiker som kan varieras på många sätt. Pytt i panna brukar oftast serveras med skivade inlagda rödbetor och stekt ägg.

Skala och hacka löken fint. Skär potatis, kött och korv i små tärningar. Stek lök, potatis, kött och korv var för sig i smör i en stekpanna. Blanda sedan allt i pannan och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera med stekt ägg och skivade inlagda rödbetor.

10 portioner

5 gula lökar

15 kokta, skalade potatisar

Cirka 750 gr kokt eller stekt benfritt tärnat nötkött

Cirka 500 gr falukorv

7½ msk smör

1¼ tsk salt

2½ krm svartpeppar

1¼ dl hackad färsk persilja

Till servering:

Skivade inlagda rödbetor

Stekt ägg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar