onsdag 4 december 2024

Citronsorbet

Detta är en riktigt syrlig och frisk citronsorbet. Perfekt som avslutning på en maffig måltitid. Denna citronsorbet blir allra bäst om den körs i glassmsakin. Toppa med finrivet citronskal och citronmeliss.

Koka upp vatten och socker och låt koka tills sockret har löst sig. Låt sockerlagret svalna helt. Ställ in den i frysen en sund när den är helt kall. Finriv skalet av citronerna. Lägg i en skål och täck över, Ställ åt sidan till servering. Pressa saften ur citronerna och blanda ner i sockerlagret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker och vispa till en fast maräng. Vispa ner citronsockerlagen, lite i taget, i marängen. Kör citronsorbeten i en glassmaskin till önskad konsistens. Toppa Din citronsorbet med finrivet citronskal och citronmeliss.

10 portioner

7½ dl vatten

3¾ dl strösocker

12½ citroner

7½ äggvita

7½ msk strösocker

Garnering:

Citronmeliss

Citronskal



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har svenska miljardärer ett skuldberg till samhället

Miljardärer måste bidra mer till samhället enligt Edvard Lundkvist 66 000 individer kontrollerar idag tre gånger så mycket kapital som halva...