Detta är en riktigt syrlig och frisk citronsorbet. Perfekt som avslutning på en maffig måltitid. Denna citronsorbet blir allra bäst om den körs i glassmsakin. Toppa med finrivet citronskal och citronmeliss.
Koka upp vatten och socker och låt koka tills sockret har löst sig. Låt sockerlagret svalna helt. Ställ in den i frysen en sund när den är helt kall. Finriv skalet av citronerna. Lägg i en skål och täck över, Ställ åt sidan till servering. Pressa saften ur citronerna och blanda ner i sockerlagret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker och vispa till en fast maräng. Vispa ner citronsockerlagen, lite i taget, i marängen. Kör citronsorbeten i en glassmaskin till önskad konsistens. Toppa Din citronsorbet med finrivet citronskal och citronmeliss.
10 portioner
7½ dl vatten
3¾ dl strösocker
12½ citroner
7½ äggvita
7½ msk strösocker
Garnering:
Citronmeliss
Citronskal
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar