Crêpes är förvinnande gott, och passar utmärkt att fylla med ädelost, svamp och spenat. Vi toppar dessa samkrika crêpes med krispiga nötter. Smaklig måltid.
Värm ugnen till 100°. Smält smöret i en stekpanna. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och det smälta smöret. Stek tunna crêpes. Lägg dem på ett fat och håll varma i ugnen. Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Stek svampen i smör cirka 5 minuter. Tillsätt vitlöken mot slutet. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Värm ädelostkrämen i en liten kastrull. Fördela svamp och spenat på varma crêpes. Vik ihop och ringla över varm ädelostsås. Toppa med persilja och valnötter.
10 portioner
125 gr smör
5 dl vetemjöl
10 dl standardmjölk
10 ägg
2½ krm salt
Fyllning:
625 gr skogschampinjoner
2½ vitlöksklyftor
62½ gr smör
Salt och svartpeppar
Cirka 250 gr babyspenat
Topping:
425 gr Kvibille ädel creme
2½ dl hackad bladpersilja
Cirka 250 gr hackade valnötter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar