söndag 26 maj 2024

Ädelostcrêpes

Crêpes är förvinnande gott, och passar utmärkt att fylla med ädelost, svamp och spenat. Vi toppar dessa samkrika crêpes med krispiga nötter. Smaklig måltid.

Värm ugnen till 100°. Smält smöret i en stekpanna. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och det smälta smöret. Stek  tunna crêpes. Lägg dem på ett fat och håll varma i ugnen. Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Stek svampen i smör cirka 5 minuter. Tillsätt vitlöken mot slutet. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Värm ädelostkrämen i en liten kastrull. Fördela svamp och spenat på varma crêpes. Vik ihop och ringla över varm ädelostsås. Toppa med persilja och valnötter.

10 portioner

125 gr smör

5 dl vetemjöl

10 dl standardmjölk

10 ägg

2½ krm salt

Fyllning:

625 gr skogschampinjoner

2½ vitlöksklyftor

62½ gr smör

Salt och svartpeppar

Cirka 250 gr babyspenat

Topping:

425 gr Kvibille ädel creme

2½ dl hackad bladpersilja

Cirka 250 gr hackade valnötter




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar