Fortsätt till huvudinnehåll

Pepparkaksrulltårta

Rulltårta är en svensk klassiker som få kan motstå. Gör den i jultappning med mustiga kryddor och frisk lingonfrosting så har Du ett härligt bakverk till julfikat. 

Sätt ugnen på 250°. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. Rör ner filmjölken. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 5-6 minuter. Ta ut kakan, sockra den på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper, låt svalna. Vispa smör och färskost vitt och fluffigt. Vispa i florsockret och vaniljsockret lite i taget. Vispa till en fast och fin kräm. Vispa slutligen i grädden och vänd försiktigt ner lingonsylten. Fördela fyllningen jämnt på botten och rulla ihop till en rulle.

14 bitar

Botten:

2⅘ dl vetemjöl

4⅕ krm bikarbonat

1⅖ msk julkryddor, egen blandning eller färdigköpt

5⅗ ägg

2,1 dl strösocker

2⅘ msk filmjölk

Lingon- och färskostfyllning:

140 gr smör

420 gr färskost naturell

4,9 dl florsocker

1⅖ msk vaniljsocker

2⅘ msk vispgrädde

0,7 dl lingonsylt

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...