tisdag 28 maj 2024

Somna rekordsnabbt, här är tricken

Trött i ordets bemärkelse på sömnlösa nätter. Här är guiden om hur Du somnar på bara någon minut

Det låter nästan för bra för att vara sant, men det finns metoder som bevisligen hjälper Dig som olyckligtvis har svårt att komma till ro i sängen.

Du kanske ligger och vrider Dig och räknar får medan huvudet knastrar av stigande oro över Din sömnlöshet.

Forskare har sedan länge listat ut att det finns ett samband mellan sömn, sinnet och kroppen och det går att “programmera” kroppen så att Du får sova, enligt Starsinsider på MSN.com.

Ungefär en tredjedel av alla vuxna i världen brottas med sömnlöshet och ingen ska behöva ha det så.

I boken “Relax and Win, Championship Performance” från 1981 får Du lära Dig militärmetoden, den hjälper Dig att somna på två minuter. Till och med om Du druckit kaffe.

Avslappning i alla dess former, från ansiktet och nedåt i alla muskler, är nästa tips, Du kan även rabbla orden “tänk inte” i tio minuter, då tröttar Du snart ut Dig själv.

Nästa råd är att aktivera det parasympatiska nervsystemet, och det gör Du genom att andas ut och in under kontrollerande former, tungspetsen placerar Du först mot gommen strax under framtänderna.

När Du sedan öppnar munnen försiktigt och bara lite grann ska ett susande ljud uppstå när Du andas. Upprepa proceduren fyra gånger, håll sedan andan i sju sekunder och andas därefter ut tyst i åtta sekunder.

Försök att inte tänka på något, det här ska vara ett väl beprövat “sömnpiller”.

Magandning, så kallad diafragmatisk andning, är ytterligare ett knep för att somna, liksom att ligga på rygg med en hand på bröstet och den andra på magen. Här ska Du andas genom näsan, är tanken.

Lugnade musik och appar som guidar Dig är andra råd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Midsommarafton

Midsommarafton är en helgdagsafton som infaller på en fredag mot slutet av juni månad. Midsommarafton firades i Sverige tidigare den 23 juni...