Denna no bake cheesecake är riktigt fluffig och tillagas utan ugn. Luftig vispgrädde och krämig färskost fyller skalet för att sedan toppas med färska bär i säsong.
Mixa kexen till fina smulor. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, ställ in i kyl och låt stelna. Vispa grädden i en bunke. Vispa färskost, socker och vaniljpulver i en annan bunke, till en fluffig konsistens. Vänd försiktigt ner den vispade grädden. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 1 timme. Servera cheesecaken med färska bär.
12 bitar
Botten:
15 digestivekex
75 gr smör
Fyllning:
1½ dl vispgrädde
450 gr färskost naturell
1½ dl strösocker
1 krm vaniljpulver
3 dl blandade färska bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar