tisdag 28 maj 2024

No bake cheesecake

Denna no bake cheesecake är riktigt fluffig och tillagas utan ugn. Luftig vispgrädde och krämig färskost fyller skalet för att sedan toppas med färska bär i säsong.

Mixa kexen till fina smulor. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, ställ in i kyl och låt stelna. Vispa grädden i en bunke. Vispa färskost, socker och vaniljpulver i en annan bunke, till en fluffig konsistens. Vänd försiktigt ner den vispade grädden. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 1 timme. Servera cheesecaken med färska bär.

12 bitar

Botten:

15 digestivekex

75 gr smör

Fyllning:

1½ dl vispgrädde

450 gr färskost naturell

1½ dl strösocker

1 krm vaniljpulver

3 dl blandade färska bär



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar