onsdag 22 maj 2024

Margarita

Margarita är en klassisk drink och finns i en uppsjö av varianter. Det här är originalet. Ett vanligt misstag är att man väljer en tequila som man inte tycker om. Eftersom tequilan utgör 50% av drinken innebär det ofta att man inte heller gillar Margaritan man just har blandat. Prova Dig därför fram för att hitta en tequila som Du gillar.

4 cl Tequila

2 cl Apelsinlikör (Triple sec)

2 cl Limejuice

Förbered margaritaglaset genom att först sprida ut ett lager salt på ett fat. Fukta glasets kanter med en limeklyfta. Doppa glaset i saltet så att det fastnar. Ett tips om Du serverar drinken till någon annan än Dig själv är att endast salta halva glaset så kan den som dricker Margaritan själv välja att dricka med eller utan salt. Blanda alla ingredienser i en shaker. Fyll shakern med is och skaka. Sila upp drinken i glaset. Garnera med en limeklyfta. Om man tycker att drinken blir för "spetsig" i sin smak, kan man tillsätta cirka 0,5-1 cl sockerlag för att runda av och balansera smakerna. Som med alla drinkar handlar det i grund och botten om vad man själv gillar, så testa Dig fram för att optimera receptet utifrån Dina preferenser.

Hur gör Du Din Margarita?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Midsommarafton

Midsommarafton är en helgdagsafton som infaller på en fredag mot slutet av juni månad. Midsommarafton firades i Sverige tidigare den 23 juni...