söndag 5 maj 2024

Dragonsås

En lättlagad dragonsås smaksatt med dijonsenap. Den tar cirka 5 minuter att göra och passar alldeles utmärkt att servera till stekt kyckling, lax och pastarätter. Även utmärkt att blanda med kokt potatis som Du fått över, då får Du en lättlagad och smakrik potatissallad. Dragonsåsen är god att servera båda varm och kall.

Koka upp vispgrädde och crème fraiche i en liten kastrull. Smula ner buljongen. Tillsätt dragon och dijonsenap. Koka 2-3 minuter under omrörning. Smaka av dragonsåsen med salt och nymalen svartpeppar.

10 portioner

5 dl crème fraiche

5 dl vispgrädde

1¼ tärning grönsaksbuljong

1 - 5 tsk torkad dragon

5 tsk dijonsenap

Salt och svartpeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vanliga frågor och svar om TBE

Här svarar vi på några vanliga frågor som berör TBE, fästingar, TBE-vaccin och biverkningar. Om Du glömt ta en dos TBE-vaccin behöver Du int...