Pasta burro e limon är pastan Du ska laga när Du är sugen på något riktigt krämig och smarrigt. Citron från både skal och saft lyfter smaken på den gräddiga såsen. Snabbt, gott och enkelt. Mer citronpasta i vardagen.
Koka upp saltat vatten till pastan. Tvätta citronen och finriv citronskalet. Pressa saften. Smält smöret i en rymlig stekpanna. Tillsätt grädde och citronskal. Sjud cirka 5 minuter eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar. Koka pastan är al dente. Häll av vattnet i ett durkslag. Blanda ner pastan i citronsåsen. Toppa med parmesanost och servera genast
400 gr spaghetti eller linguine
1 citron, finrivet skal och saft
50 gr smör
3 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
1 dl parmesanost, riven
Salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar