Kardemummakaka
En saftig kaka med mycket kardemummasmak så som mormor eller farmor bakar den. Toppad med flagad mandel får kardemummakakan en ännu mer traditionell känsla. Så fantastiskt god med ett glas mjölk till.
Kardemummakaka:
Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 20 cm i diameter. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner ett ägg i taget. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Häll smeten i formen och strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är torr. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Receptet gäller för 10 bitar
Kardemummakaka:
150 gr smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk stötta kardemummakärnor
'½ dl standardmjölk
½ dl mandelspån
Kommentarer
Skicka en kommentar