Fläskkotlett i ugn

När Du tillagar fläskkotletter i ugnen blir de extra saftiga. Vi bryner på kotletterna i lite smör för att de ska få extra god smak. Sedan häller vi över en gräddig svampsås och gratinerar allt i ugnen. Välj om Du vill servera de goda fläskkotletterna med potatis, pasta eller ris. En kripsig grönsallad gör rätten komplett.

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kotletterna på båda sidorna. Kvarta svampen. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttet på hög värme på båda sidor tills det fått fin färg. Lägg över i en ugnsform. Fräs svampen i stekpannan. Pudra över mjöl. Häll på grädde, soja och sambal oelek. Koka 2 minuter. Häll gräddblandningen över kotletterna. Tillaga fläskkotletterna i ugnen cirka 30 minuter, till en innertemperatur på 70°. Koka potatis, ris eller pasta. Strö hackad persilja över fläskkotletterna och servera med grönsallad.

10 portioner

10 fläskkotletter, gärna benfria

Salt och svartpeppar

625 gr champinjoner

5 msk smör

2½ msk vetemjöl

12½ dl matlagningsgrädde

5 msk kinesisk soja

5 tsk sambal oelek

2½ kruka färsk persilja

Till servering:

10 portioner ris, potatis eller pasta

Blandad grönsallad

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning