Fläskkotlett i ugn
När Du tillagar fläskkotletter i ugnen blir de extra saftiga. Vi bryner på kotletterna i lite smör för att de ska få extra god smak. Sedan häller vi över en gräddig svampsås och gratinerar allt i ugnen. Välj om Du vill servera de goda fläskkotletterna med potatis, pasta eller ris. En kripsig grönsallad gör rätten komplett.
Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kotletterna på båda sidorna. Kvarta svampen. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttet på hög värme på båda sidor tills det fått fin färg. Lägg över i en ugnsform. Fräs svampen i stekpannan. Pudra över mjöl. Häll på grädde, soja och sambal oelek. Koka 2 minuter. Häll gräddblandningen över kotletterna. Tillaga fläskkotletterna i ugnen cirka 30 minuter, till en innertemperatur på 70°. Koka potatis, ris eller pasta. Strö hackad persilja över fläskkotletterna och servera med grönsallad.
10 portioner
10 fläskkotletter, gärna benfria
625 gr champinjoner
5 msk smör
2½ msk vetemjöl
12½ dl matlagningsgrädde
5 msk kinesisk soja
5 tsk sambal oelek
Till servering:
10 portioner ris, potatis eller pasta
Blandad grönsallad
Kommentarer
Skicka en kommentar